очаква първата доставка на руската ваксина Спутник V през следващите месеци,

...
очаква първата доставка на руската ваксина Спутник V през следващите месеци,
Коментари Харесай

Ирак очаква първата партида ваксини Спутник V

очаква първата доставка на съветската ваксина Спутник V през идващите месеци, като на този стадий е належащо да се дефинират размерите на доставка и логистиката. Това съобщи министърът на опазването на здравето на страната Хасан Тамими пред РИА Новости, оповестява БГНЕС.
" Както знаете, през днешния ден има огромно интернационално търсене и лимитирани благоприятни условия в производството на ваксини, по тази причина се свързахме с съветската страна и по време на визитата си в Москва нашият министър на петрола беше акредитиран да води договаряния. Сега посланикът на Ирак в Русия Абдел Рахман ал-Хусейни управлява този развой. Остава да се дефинира количеството ваксини, което може да бъде изпратено в Ирак през идващите месеци, както и логистиката на имунизацията ”, сподели Тамими.
 Франция: „ Спутник V “ надали ще получи зелена светлина от Европейски Съюз преди края на юни Франция: „ Спутник V “ надали ще получи зелена светлина от Европейски Съюз преди края на юни
Руската ваксина " Спутник V " няма да може да получи позволение за приложимост в Европейски Съюз преди края на месец юни. Това съобщи френският държавен с...
Министерството на здравеопазването на Ирак разгласи на 25 март, че е сключило контракти за доставка на съветската ваксина против ковид Sputnik V, както и препаратите на Sinopharm и Pfizer. Страната записва имунизацията през март. По-рано през декември управляващите на страната утвърдиха лекарството на Pfizer за незабавна имунизация на популацията. През януари министерството на опазването на здравето на Ирак утвърди потреблението на китайската ваксина на Sinopharm CNBG и английската ваксина на AstraZeneca.
Кампанията за имунизация започва в Ирак на 2 март благодарение на китайската ваксина Sinopharm.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР